okerband17s2

10 Maart is het zover!

De laatste uitvoering van ‘Het Pentagram Mysterie’ door Zang & theatergroep Oker!

Maar… geen voorstelling zonder band! De Okerband stelt zich aan u voor!

Linksboven - Ik ben Maartje Smedts, 26 jaar en ik woon in Lottum. In 2014 ben ik afgestudeerd aan de Rockacademie in Tilburg als toetsenist. Ik speel piano en synthesizer. Verder geef ik pianoles en speel ik in verschillende bands, projecten en duo's.

Boven – 2e van links Mijn naam is Jos Gipmans, 57 jaar oud, geboren en getogen in Afferden. In het dagelijkse leven ben ik directeur op een Mbo school in Arnhem. Getrouwd met Heleen en samen hebben we een zoon Jaap en dochter Sophie, beiden studerend en op kamers. Vanaf mijn 17 speel ik basgitaar, eerst nog in allerlei lokale rockbandjes. Daarna ben ik gaan spelen in de allround partyband Marble uit Afferden. Met deze band hebben we 29 jaar door het hele land gespeeld op allerlei feesten en evenementen. Na 29 jaar was de koek op en ging iedereen zijn/haar eigen weg. Vanaf dat moment speel ik af en toe als freelance bassist maar niet meer in een vaste band. Daarnaast word ik regelmatig ingehuurd als geluidstechnicus bij allerlei evenementen en festivals. Bij toeval ben ik bij Oker terecht gekomen of andersom. In ieder geval bevalt de sfeer en het repertoire me prima en kijk ik uit naar de shows die we straks gaan spelen.

Boven – 2e van rechts Mijn naam is Linda Verberkt en ik woon in Overloon. Ik speel zo'n 17 jaar tenorsaxofoon bij fanfare Vriendenkring in Overloon. Naast muzikant ben ik ook bestuurslid met als grootste taak (hobby!) alles rondom en met de jeugdmuzikanten. Als achtjarige begon ik op de klarinet en heb ik ook slagwerk gespeeld. Ik werk in het basisonderwijs en ben getrouwd met Patrick. We hebben drie kinderen, die alle drie muziek maken. Dit is voor mij de eerste voorstelling in de Okerband; een gezellige uitdaging.

Rechtsboven Ik ben Gerrit van der Kaap en ik kom uit Overloon. Voor de nieuwe show van Oker speel ik de altsaxofoon in de Okerband. Vanaf mijn 10e ben ik lid van Fanfare Vriendenkring uit Overloon en dat betekent dat ik al ruim 30 jaar muziek maak. Binnen het fanfareorkest bespeel ik momenteel de tenorsax, maar ik heb eerder ook op de klarinet en de sopraansaxofoon gespeeld. Het is voor het eerst dat ik in de band van Zang & theatergroep Oker zit en met veel plezier. Binnen en buiten de fanfare heb ik in diverse ensembles gezeten. Inmiddels hebben we voor de nieuwe show van Oker de preview gehad in het theater in Boxmeer en zijn we druk met de repetities voor de eerste volledige shows in september. Het belooft weer mooi te worden. Oker heeft een gevarieerd programma samengesteld met mooie nummers.

Linksonder Ik ben Bram Maessen, 18 jaar uit Venlo. Ik ben 6de jaars middelbaar scholier op het atheneum. Ik ben vanaf dat ik 8 jaar was begonnen met drummen. Daarvoor was ik altijd al erg gezet op het rammelen op tafels en elk ander object waar ik met m’n handen geluid uit kon krijgen. Ik heb 9 jaar drumles gevolgd aan het Kunstencentrum Venlo en heb daar mijn D-examen drums, en B-examen HaFa gehaald. Ik begeleid vaker koren bij missen en optredens met een kleinere set en doe dit graag. Ook drum ik mee met project, zoals de Valuasmusicals The Wizard of Oz en Cats. Hierbij deed ik zowel slagwerk als drums. Naast drummen doe ik zelf ook zingen. Dit heb ik heel lang bij een koor gedaan, maar daar ben ik mee gestopt. Wel doe ik jaarlijks mee aan Viva Classic Live op het stadsplein in Venlo. Met uitzondering van dit jaar, vanwege de Oker show.

Midden onder Ik ben Janine Verberkt, 20 jaar oud en wonende in Vierlingsbeek. Doordeweeks studeer ik SPH aan de HAN in Nijmegen, ik zit daar nu in het vierde jaar. In het weekend werk ik bij Sint Anna in Boxmeer. Sinds mijn 9de speel ik bugel, op mijn 16de ben ik dit gaan combineren met trompet. Naast de Okerband doe ik vooral mee aan orkesten op projectbasis, maar ook andere projecten vind ik leuk, zoals spelen met de okerband. Afgelopen jaar heb ik op de bugel mee gedaan aan het Nederlands kampioenschap voor blaasmuziek. Ik ben daar eerste geworden en ben dus tot oktober nog Nederlands kampioen. Verder speel ik vast bij fanfare de Vriendenkring in Overloon, bij het Vierdaagseorkest en zit ik in een brass quintet waar we vooral tijdens de Kerst mee optreden. Ik zie erg uit naar de optredens met Oker; de vorige keer heb ik ook mee gedaan en dat was erg gezellig.

Rechtsonder Ik ben Maarten Jung, 23 jaar en studeer gitaar aan het conservatorium in Maastricht. Ik kom uit Afferden en zit in de progressieve rockband junXion. Verder doe ik mee met allerlei muzikale projecten in verschillende samenstellingen van klassiek tot metal en van duet tot orkest. Het mooiste aan muziek maken vind ik het teamgevoel dat ontstaat als je optreedt met toffe muzikanten.

Deze fantastische gelegenheidsband heeft opgetreden tijdens ‘Het Pentagram Mysterie’.