roelverheggenWij zijn ontzettend blij met onze regisseur Roel Verheggen.
Roel werd geboren in het rozendorp Lottum en begon op 7-jarige leeftijd met muziekles, eerst op blokfluit en later op dwarsfluit. Hij studeerde eerst aan de PABO en sloot deze studie succesvol af met het winnen van de Wylderbeekprijs voor beste scriptie (leerplan Muzikale Vorming). Daarna volgde de studie Dwarsfluit aan het Brabants Conservatorium in Tilburg bij Raymond Delnoye, die hij in 1998 cum laude afsloot. Daarnaast studeerde Roel harmonie/fanfare directie bij Jan Cober en Dominique Schreurs en ook deze studie werd in 1994 cum laude afgesloten.
Zingen is altijd een grote passie van Roel geweest en na het afsluiten van de diverse studies pakte hij dit weer op. Hij volgde zanglessen bij Jos van Eijck en Louise Rijs en werd in 2002 aangenomen in het ensemble van de Joop van den Ende productie “Musicals in concert”. Daar werd hij gecoacht door Stanley Burleson en Simone Kleinsma. Ruim 7 maanden toerde Roel langs diverse theaters, zoals Carré en het Circustheater.

In 2005 speelde hij de hoofdrol in de musical de Ontmoeting, met o.a. een bijzondere voorstelling voor 2000 pelgrims in Lourdes. De laatste jaren is Roel een veelgevraagd solist en vocal coach bij diverse (proms)concerten in de regio.

Hij was betrokken bij de regie van de Rabo Music Sensation concerten vanaf oktober 2011 in Boxmeer en bedenkt al jaren de stagings en choreografieën bij o.a. het Vierdaagse Orkest.

Roel Verheggen is momenteel werkzaam als dirigent van theaterkoor Easy&Free in Lierop/Someren, gemengde zangvereniging Con Amore in Someren-Eind en de gemengde zangvereniging in Arcen. Hij geeft dwarsfluitles, Algemene Muzikale Vorming en muziektheorie. Verder zingt Roel in de succesvolle vocal group Angels Rule en de (big)band Night Break.

Meer informatie over Roel op www.roelkoor.nl